Adrian Năstase, cu regret despre moartea lui Radu Câmpeanu, căruia i-a admirat ținuta și eleganța mesajelor

Fostul premier Adrian Năstase, un timp ministru de Externe, a vorbit cu regret despre moartea liberalului Radu Câmpeanu, la care a admirat mereu eleganța discursului politic, ținuta și vorbește cu nostalgie despre acele vremuri în care bătălia politică nu căzuse așa cum se petrece, din păcate, azi. Iată declarația dată pentru Agerpres, de fostul președinte al PSD, partid aflat mai mereu în luptă cu liberalii:

„Regret moartea domnului Radu Câmpeanu, pe care l-am cunoscut bine într-o perioadă destul de tensionată a vieţii politice româneşti după 1990, dar perioadă în care existau încă adevăraţi cavaleri ai politicii. Am urmărit şi am participat la bătăliile electorale şi bătăliile politice din anii ’90, l-am cunoscut pe Radu Câmpeanu ca adversar, dar şi ca partener. Evident, am fost interesat de alegerile prezidenţiale din acei ani, dar am avut privilegiul de face parte dintr-un guvern format de FSN-ul de atunci cu PNL-ul într-o formulă condusă de Theodor Stolojan. În acel guvern la Justiţie ministru era domnul Ionescu Quintus, iar alături de mine, la Externe, ca ministru secretar de stat, a fost desemnat domnul Săndulescu pe care de asemenea l-am respectat în mod deosebit. Ei reprezentau în acel guvern PNL-ul, dar contactele mele erau cu dânşii într-un fel mai vechi, nu mă refer la domnul Câmpeanu, cât la domnul Săndulescu care era bun prieten cu tatăl meu.
Îmi aduc aminte de ţinuta domnului Câmpeanu, de eleganţa mesajelor şi, chiar dacă adeseori nu am fost de acord cu aceste mesaje, trebuie să recunosc că am nostalgia acelor vremuri în momentul în care urmăresc felul în care a coborât discursul politic în zilele noastre. Sigur că drumul nostru, al tuturor, este spre acelaşi sfârşit sau spre un sfârşit inevitabil, dar orice destin încheiat creează şi regrete, dar şi într-un fel speranţa că o viaţă de acest gen nu se va fi risipit pentru nimic şi că măcar o parte din contribuţia unor oameni precum Radu Câmpeanu, Corneliu Coposu, Ioan Raţiu, au putut să marcheze un drum spre o societate democratică şi poate, în timp, mai raţională”.
Adrian Năstase este cunoscut ca unul dintre politicienii care au păstrat o anume distincție în disputa cu celelalte partide.
Giorgiana Radu, AMPress