Adrian Severin, eliberat condiționat

Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, ca Adrian Severin să fie eliberat condiţionat din închisoare. Decizia este definitivă. Fostul europarlamentar a executat un an şi trei luni din pedeapsa de patru ani primită pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.
Adrian Severin, europarlamentarul sloven Zoran Thaler şi europarlamentarul austriac Ernst Strasserar fi acceptat „să-şi vândă serviciile” unor jurnalişti ai ziarului „The Sunday Times”, care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.
Severin a fost înregistrat în 2011 cu o cameră ascunsă de ziariştii britanici în timp ce le promitea că va depune mai multe amendamente în Parlamentul European în schimbul unor sume de bani.
Potrivit procurorilor DNA, Adrian Severin le-ar fi cerut ziariştilor 12.000 euro, lăsându-i să creadă că are influenţă asupra a doi deputaţi din Comisia juridică, a raportorului Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din legislativul european, precum şi asupra unui alt membru al Parlamentului European. Potrivit anchetatorilor, Adrian Severin a emis şi factură, pe care a trimis-o pe mail unuia dintre ziarişti.

Aurelia Apostol, AMPress