PNL, după decizia ministrului Justiției: Toader s-a descalificat profesional. A ales să fie de partea infractorilor

După decizia lui Tudorel Toader de a o demite pe șefa DNA, liderii PNL susțin că ministrul Justiției s-a descalificat profesional, alegând să fie de partea infractorilor.
„Avem parte de o seară tristă pentru justiția din România. Este tristă nu pentru că DNA se identifică cu persoana procurorului-șef, este tristă pentru că ministrul Justiției, Tudorel Toader, în lupta dintre DNA și infractori, a ales să fie de partea infractorilor. Revocarea procurorului-șef al DNA nu este oportună în acest moment. Niciunul dintre argumentele invocate de ministrul Justiției nu este suficient pentru revocarea procurorului-șef DNA”, a spus Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.
„Nu este o surpriză pentru mine această decizie. Argumentele sunt extrem de șubrede, nu aduc nimic nou. Niciunul dintre argumente nu constituie un temei pentru a demara revocarea procurorului șef al DNA. Sunt aceleași ciorbe reîncălzite, la care procurorul șef a dat răspunsuri. Prin această decizie, domnul Toader s-a descalificat profesional, a dezbrăcat haina profesională și a îmbrăcat haina politică.”. a declarat Ludovic Orban, președintele PNL.

Aurelia Apostol, AMPress