Adrian Țuțuianu: Noul preşedinte PSD „Este un om responsabil”. Ce va face partidul după epoca Dragnea

Senatorul PSD, Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării, șeful uneia dintre cele mai sudate organizații ale PSD, cea din Dâmbovița, rupe bariera tăcerii și declară, înaintea ședinței CEx de vineri , ce intenționează partidul în época post-Dragnea:

„Am meditat mult, textul este un text convenit cu toţi semnatarii, este unul accepotat de toţi. Sunt foarte mulţi semnatari. Nu plecam nici din pardid, nu facem nici altceva, nu cred ca lucrurile se închid azi sau mâine. Este o scrisoare în care am încercat să facem o succintă analiză a PSD și am propus măsuri pe care trebuie să le luăm ca partid. Este foarte important să avem în vedere interesele României și ale partidului și să ne gândim la viitor. Noi suntem mai mulți, nu vom pleca din partid, nici din CEx. Nu cred că lucrurile se închid azi sau mâine. Am făcut un apel public la toți parlamentarii, la toți liderii de filiale județene să ni se alăture în acest demers care nu are la bază niciun fel de interese. Nu cred că este cazul să discutăm de preluarea puterii, soluția pe care noi am propus-o este un interimat la conducerea partidului, care să fie asigurat de președintele executiv, așa cum este prevăzut în statut. Așa am decis noi, că este bine să și-o asume trei lideri”, a spus Ţuţuianu.

„Am decis că este bine să avem 3 semnături, vineri la CEx si vor fi făcute publice toate detaliile. Vă pot spune că printre semnatari sunt mulţi dintre cei care au fost vehiculaţi în presă. Ne vom vedea toţi cei care suntem în comitetul de iniţiativă şi vom vedea ce avem de făcut. Nu am avut nicio discuţie cu domnna Dăncilă, dar dânsa este un om responsabil şi cred că va face ce este mai bine pentru partid”.
Ţuţuianu a mai spus că „Partidul trebuie să ramâna unit, pentru că există riscul ca membrii de partid să plece la alte partide, ceea ce ar putea fi riscant mai ales pentru pierdererea majorităţii parlamentare. Rog membrii PSD să aibă încredere în demersul nostru, să aibă răbdare, şi îi asigur că deciziile vor ţine cont de interesul României şi de interesele PSD”.

Distribuie prietenilor

Ţuţuianu, care este și vicepreședinte al PSD, trece drept un om echilibrat, stăpân pe vorbele sale și cu o bună susținere în rândul colegilor. Sunt mulți care spun că ar fi cel mai indicat să preia interimatul și apoi conducerea, la congres, a partidului, dar senatorul de Dâmbovița nu pare interesat decât de scoaterea PSD din această fundătură în care l-a împins, în mod nemeritat, Dragnea.
Giorgiana Radu, AMPress