• Home
  • Știri
  • Adrian Vasilescu (BNR): Urmează un an de luptă, cu crize peste crize

Adrian Vasilescu (BNR): Urmează un an de luptă, cu crize peste crize

bnr 1 1

Adrian Vasilescu, consilier BNR, spune că 2023 va fi un an „de luptă”, un an de la care nu putem să așteptăm prea multe speranțe.

Acesta a explicat la postul B1 TV că sunt trei mari riscuri care plutesc asupra lumii: „e un risc geopolitic, un risc energetic, un risc de recesiune. Banca Națională până acum a calculat minuțios dobânda de politică monetară în așa fel încât să lovească inflația atât cât trebuie ca să nu facă mai mult rău decât bine. Această expresie este de actualitate de la un capăt la altul al lumii în 2022 și va continua să fie de actualitate și în 2023”.

Oficialul BNR a mai precizat că 2023 va fi în continuare un an de criză, „cu criză peste criză” și va fi un an de inflație.

„Avem o inflație determinată de prețurile la produsele și serviciile energetice. În condițiile în care timp de 40 de ani lumea a stat cu ochii închiși și cu urechile astupate la un semnal pe care l-a tras Clubul de la Roma în 1972 privind resursele lumii și în special resursele energetice. S-a spus clar acolo că resursele energetice sunt un pericol viitor și că singura soluție este să fie făcute investiții și investiții și investiții….”

Parteneri