Află de AICI ce schimbări cotidiene te ajuta să rămâi în siguranță pe durata pandemiei

Afla de AICI ce schimbari cotidiene te ajuta sa ramai in siguranta pe durata pandemiei

În această perioadă în care pandemia ia din nou avânt, fiecare persoană caută să se protejeze cât mai bine. Iar dacă situația nu îți permite să stai izolat sau să reduci numărul ieșirilor, probabil că ești pus în situația în care trebuie să îți iei măsuri suplimentare de protecție atât pentru tine, cât și pentru familie.

Printre aceste schimbări se pot număra și înlocuirea câtorva obiceiuri care, fără să îți dai seama, te expuneau destul de mult. Astfel, mai jos poți descoperi ce poți schimba în rutina ta zilnică astfel încât să rămâi în siguranță în această perioadă.

Obiceiuri la care poți renunța până când situația pandemiei se stabilizează

 

  1.   Înlocuirea mersului la cumpărături cu livrarea acestora la domiciliu

Deși există pe piață de ceva vreme, multe persoane erau încă sceptice la utilizarea serviciilor de livrare a cumpărăturilor la domiciliu.

Dacă în ceea ce privește comenzile de mâncare cu livrare acasă numărul a explodat în lunile de pandemie ale anului trecut, acum există destul de multe societăți care s-au orientat către bunuri de zi cu zi pe care ți le pot lăsa direct la ușă, fără ca tu să mai intri în contact cu nimeni. Astfel, pentru lucruri mici de care ai nevoie poți coborî la magazinul de lângă casă, în timp ce pentru cumpărăturile serioase poți apela la astfel de firme.

  1.   Poți înlocui plata facturilor la comercianți cu achitarea lor online

Deși multe persoane tinere sunt obișnuite cu plata facturilor online, cele mai în vârstă încă obișnuiesc să meargă la diverși comercianți sau direct la prestatorii de servicii pentru a-și achita datoriile.

Dacă dorești să îți protejezi membrii familiei, îi poți ajuta fie învățându-i cum să facă aceste plăți online, fie achitându-le tu, astfel încât să nu mai fie nevoie de deplasări, mai ales în intervale orare aglomerate.

  1. Apelează la serviciile medicale la domiciliu atunci când este posibil

Atunci când tu sau un alt membru al familiei are nevoie de îngrijiri medicale care nu necesită un consult de specialitate, poți apela la servicii direct acasă. Acestea pot fi solicitate și de către cei cu afecțiuni cronice și care trebuie văzuți de personal specializat. Persoanele care au nevoie de fie bandajate sau cărora le trebuie schimbat pansamentul, pot apela la astfel de servicii, însă și cei cu probleme mai serioase pot beneficia, de exemplu, de montare de sondă urinară la domiciliu de la echipa Trumed care este specializată în astfel de îngrijiri. Cum mersul la spital sau clinici poate fi destul de riscant, mai ales în cazurile care nu ai nevoie de îngrijiri urgente, asistența la domiciliu poate fi o soluție bună.

Schimbarea a doar câtorva obiceiuri te poate scuti de destul de multe neplăceri în această perioadă în care siguranța ta și a familiei este cea mai importantă. Așadar, poți renunța la cele de mai sus atunci când nu este neapărat nevoie să te deplasezi.

Sursa foto: Pixabay.com

Parteneri