Tu cum alegi barele transversale potrivite pentru mașina ta?

Adv 1 20

Ești printre șoferii care adoră să călătorească în cât mai multe vacanțe alături de familie sau care organizează spontan diferite excursii alături de cei dragi? Ei bine, în acest context cu siguranță că cel puțin o singură dată ai întâmpinat problema transportului de bagaje pentru întreaga familie. Cu atât mai mult dacă urmează să pleci cu mașina la drum și să iei cu tine inclusiv biciclete. Cea mai eficientă soluție pentru astfel de situații este să montezi bare transversale pe plafonul mașinii.

Barele transversale se pot dovedi a fi alegerea potrivită prin prisma faptului că oferă siguranță, stabilitate, utilizare facilă, dar și montare extrem de ușoară. Tocmai din acest punct de vedere este important să știi cum poți să faci alegerea potrivită atunci când vine vorba despre barele transversale pe care să le montezi pe mașina ta. Iată principalele aspecte de care ar trebui să ții cont în această alegere.

Tipul de bare transversale

 

Un prim aspect de care trebuie neapărat să ții cont pentru alegerea barelor transversale pentru mașina ta se referă la tipul acestor accesorii auto. Acestea se diferențiază după modul de prindere la nivelul plafonului mașinii și după compatibilitatea cu autoturismul tău. Există bare transversale portbagaj care trebuie montate pe cont propriu, în special în cazul autoturismelor mai vechi. De cealaltă parte există și autoturisme care sunt prevăzute cu șine pentru plafonul mașinii, iar tot ceea ce ai de făcut este montarea barelor transversale. Fixarea barelor transversale se poate face fie prin cleme, fie prin mici canale unde se atașează clemele.

Adv 2 20

Sarcina maximă suportată

 

Un alt detaliu foarte important pentru alegerea unor bare transversale pentru autoturismul tău se referă la sarcina suportată de acest accesoriu auto. Sarcina suportată de aceste dispozitive trebuie să permită să transporte o încărcătură care să nu afecteze viteza autoturismului, dar nici siguranța în trafic pentru autoturismul pe care îl conduci și nici pentru ceilalți participanți la trafic. În acest sens este important să ai în vedere sistemul de prindere a barelor transversale, dar și compatibilitatea cu marca și cu caroseria auto. De cele mai multe ori barele transversale pot suporta undeva între 100-120 de kg și este recomandat să nu fie suprasolicitate.

Materialul din care sunt confectionate

 

Cele mai multe tipuri de bare transversale portbagaj sunt realizate din oțel și din aluminiu. Cele din oțel sunt mai rezistente, însă sunt mai grele și pot încetini viteza de rulare. De cealaltă parte aluminiul este mult mai ușor și oferă un aspect foarte plăcut. Prin urmare oferă o aerodinamică mult superioară autoturismului chiar și atunci când barele transversale sunt încărcate.

Ai în vedere toate aceste aspecte și cu siguranță vei putea face alegerea optimă dacă te-ai decis că barele transversale sunt ceea ce ai nevoie pentru drumurile făcute cu mașina în timpul liber, pentru excursii sau în vacanțele cu familia. Magazinul online Rollfast pune la dispoziția șoferilor bare transversale marca Fischer pentru a fi montate pe plafonul autoturismului. Descoperă cele mai avantajoase prețuri pentru barele transversale marca Fischer în oferta magazinului Rollfast!

Parteneri