Ai nevoie de o pauză de la oraș? 3 motive pentru care să pleci la munte în sezonul rece

pexels giuliano maderner 844528 1

Simți că stresul de la birou își spune cuvântul? Ai nevoie de o pauză relaxantă, dar nu știi unde să mergi. Iarna ne poate face să ne simțim puțin mai triști sau fără chef de viață din cauza lipsei soarelui și implicit a asimilării de vitamina D. Zilele sunt tot mai scurte și mai reci și dorința de ieși din casă este tot mai absentă. Ei bine, există totuși un loc care s-ar putea să te motiveze suficient să ieși din casă: muntele. Fie că preferi la noi în țară sau în străinătate, există o mulțime de locuri superbe, potrivite pentru toate gusturile și buzunarele.

Iată 3 motive pentru care să mergi la munte iarna aceasta

  1.     Sporturile de iarnă

Ce alt anotimp mai bun să alegi pentru a practica un sport în aer liber decât iarna? Fie că ești deja familiar cu acest gen de activitate sau îți dorești să înveți, există pârtii pentru toate nivelurile. Instructorii de schi sau snowboard sunt la tot pasul și poți oricând să planifici o sesiune de lecții doar pentru distracție sau chiar perfecționare. Nimic nu se compară cu adrenalina alunecării pe zăpadă urmată de un pahar de vin fiert sau ceai la înălțime. Frigul nici nu se mai simte, iar atmosfera trăită cu prietenii are un farmec aparte în acest sezon.

  1.     Cabanele

Dacă totuși nu te pasionează sporturile de iarnă, poți lua o gură de aer de munte cazându-te la o cabană într-o zonă pitorească. Acestea sunt dotate extrem de bine, având chiar bucătării proprii utilate complet cu aragaz, cuptor și frigider incorporabil, ca tu să îți poți găti singur și să ai tot confortul asigurat pe toată perioada șederii. Dacă îți dorești răsfățul suprem, poți opta pentru cazare cu masa inclusă, iar astfel nu o să îți mai bați capul cu nimic. Rămâne doar să uiți de toate grijile și să petreci timp într-o companie plăcută, alături de prieten sau familie.

  1.     Peisajele

Indiferent că alegi să mergi la schi sau doar să te relaxezi la una dintre cabanele tradiționale din zonă, un lucru sigur nu îți va scăpa: peisajele spectaculoase. Tot drumul până la destinație are un farmec aparte, făcându-te să simți că ai intra într-un tărâm de poveste. Pădurile de conifere acoperite de o plapumă de zăpadă ce strălucește în bătaia razelor de soare crează o atmosferă de vis ce nu trebuie ratată sub nicio formă iarna aceasta. România are o mulțime de astfel de destinații datorită lanțului muntos ce se întinde în aproape toată țara, acest lucru făcând excursia la munte accesibilă din orice zonă.

Așadar, indiferent de care argument te motivează să mergi la munte iarna aceasta, contează doar să o faci! Chiar dacă nu ești chiar fanul frigului și preferi să rămâi acasă până vremea se mai încălzește, te sfătuim să încerci și cu siguranță nu vei regreta alegerea făcută. Ia-ți familia sau câțiva prieteni apropiați și porniți la drum spre un weekend de relaxare și distracție, dar și de peisaje ce te vor transpune în altă lume!

Sursa foto: pexels.com

Parteneri