Al doilea atac armat în scurt timp, după cel cu 22 morți: cinci uciși și 21 răniți, unii extrem de grav

După atacul din 3 august, soldat cu 22 de morți, un nou atac armat, fără o cauză divulgată de poliție, a avut loc sâmbătă în Texas.

Un tânăr alb cu vârsta în jur de 30 de ani a ucis 4 persoane (a cincea a decedat în spital) şi a rănit alte 21 sâmbătă, într-un atac armat produs în vestul statului Texas, între oraşele Midland şi Odessa, incident început cu o oprire în trafic şi încheiat prin uciderea sa de către poliţie, transmite Reuters.

Suspectul a deturnat o maşină a poştei americane şi a deschis focul asupra poliţiştilor, a persoanelor aflate în trafic şi la cumpărături în week-end-ul prelungit aglomerat ca urmare a sărbătorii federale a Zilei Muncii înainte de a fi împuşcat şi ucis în parcarea unui complex cinematografic din Odessa, conform informaţiilor furnizate de poliţia locală.

Distribuie prietenilor

Suspectul înarmat venea dinspre Midland şi se îndrepta spre Odessa pe autostrada interstatală 20, când a fost oprit la ora locală 3:17 p.m., a declarat Gerke, șeful poliției. L-a împuşcat pe ofiţerul de poliţie, a mers apoi cu maşina spre vest pe I-20 şi a ieşit de pe autostradă la Odessa. A condus apoi spre Home Depot, unde a deschis focul asupra trecătorilor.

„La un anumit moment, suspectul şi-a abandonat maşina şi a furat o camionetă a poştei”, a declarat Gerke. La volanul acesteia s-a îndreptat apoi spre est, urmărit de poliţie, şi s-a izbit de un vehicul oprit în spatele multiplexului Odessa Cinergy, unde a avut un loc un schimb de focuri cu poliţiştii în urma căruia a fost ucis, transmite AGERPRES