AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Al treilea val în Ucraina. Ungaria trage semnalul de alarmă. România, între două alarme, pare relaxată

În Ucraina a început al ”treilea val” al pandemiei COVID-19, a declarat joi premierul Denis Şmigal, care a avertizat că ar putea fi reinstituită o carantină strictă, relatează agenţia EFE.

”Nu ne putem consola cu iluzia că vaccinul ne va salva pe toţi”, a mai atenţionat premierul ucrainean, conform căruia procesul de vaccinare la nivel mondial ar putea dura cel puţin doi ani, timp în care vor fi necesare în continuare măsurile sanitare stricte şi folosirea măştilor.

În Ucraina au fost confirmate în ultimele 24 de ore 10.057 de noi cazuri de COVID-19, faţă de 7.235 în ziua precedentă.

Din lipsă de vaccinuri şi după ce a respins vaccinul rusesc Sputnik V, Ucraina a început campania de vaccinare cu întârziere, abia pe 24 februarie, numai 7.000 de persoane fiind vaccinate până în prezent. Deocamdată, în Ucraina au acces la vaccinarea anti-COVID-19 numai militarii şi personalul sanitar care tratează bolnavii infectaţi cu coronavirus, notează AGERPRES

Spre Vest, tot la granițele României, premierul Viktor Orban anunță că se au în vedere măsuri severe antipandemie. Alte țări europene se confruntă cu o tulpină a coronavirului mult mai agresivă, care merge spre tineri și copii, cea britanică, prezentă și la noi în număr mai mare decât cazurile știute. România nu vorbește deocamdată decât prin glasul câtorva medici despre un val trei spre finele lui martie care ar putea da peste cap toate prognozele optimiste. Managerul spitalului Nasta din București spune că e prima dată când devin dominanți cu forme grave tinerii, iar spitalul e plin de astfel de internați.

D. Dumitru. AMPress

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!