Alarmă de incendiu la Institutul Marius Nasta din Capitală

Mașini de pompieri și mai multe ambulanțe au ajuns, duminică seara, după orele 22.00, la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, după ce de la unitatea mobilă ATI a început să se degajeze fum.

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a declarat la Digi24 că a fost vorba despre un generator la care la un moment dat s-a produs o flamă deschisă, ceea ce a declanșat alerta și mobilizarea.

Nu a fost vorba despre incendiu, iar acum lucrurile sunt sub control. Pacienții au fost mutați în clădirea Institutului, doi în secția de terapie intensivă pentru COVID, iar ceilalți cinci pe secție.
Niciunul dintre pacienți nu este intubat, a precizat Beatrice Mahler.

Distribuie prietenilor

Managerul a explicat că deși în clădirea spitalului erau locuri la terapie intensivă, acești pacienți erau ținuți în unitatea mobilă ATI din curtea Institutului, pentru că erau bolnavi care aveau nevoie de ventilație non-invazivă, dar erau cu risc iminent de a fi intubați, iar personalul care deservea unitatea mobilă era pregătit special pentru astfel de situații, astfel că ei beneficiau de o monitorizare atentă.

„Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că, în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI.

Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat la Digi24 că este vorba despre un generator care a scos fum, posibil în urma unei pene de curent. La rândul său, Raed Arafat, șeful DSU, spune că nu a fost vorba nicio clipă de incendiu, ci doar de o degajare de fum și acum specialiștii caută cauza exactă.

În prezent, nu mai este niciun pericol.