Alarmă! Gripa închide şcolile

Gripa, care a ucis la nivel de ţară 25 de persoane, este pe cale să închidă şcolile din Bucureşti, dar şi din judeţele unde au fost înregistrate numeroase cazuri de gripă, unele încheiate tragic.

În şcolile din Capitală s-a trecut la un triaj epidemiologic la care participă cadre medicale şi profesori.
“Am recomandat acel triaj care evident este făcut de cadrele medicale împreună cu profesori. Aceştia pot observa dacă elevii sunt răciţi, le pot recomanda să meargă la cabinetul medical sau să rămână acasă. Am recomandat să se ia măsuri de igienizare, cum ar fi spălatul pe mâini, lucru obligatoriu într-o astfel de perioadă”, a spus, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Mariana Manea.

Mariana Manea spune că orele pot fi suspendate dacă într-o clasă minim trei elevi absentează mai mult de trei zile.
De asemenea, reprezentantul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti susţine că şcolile pot fi închise şi dacă, timp de trei zile consecutive, se înregistrează o rată de absenţă în rândul elevilor din instituţie de peste 20 la sută.
În Prahova, unde au fost cazuri mortale din cauza gripei, unii directori de şcoli iau în calcul suspendarea imediată a cursurilor pentru o perioadă de timp, mulţi copii, peste media normală, fiind răciţi şi prezentând simptome care ar putea indica gripa.
Aurelia Apostol, AMPress