Protest în fața Guvernului, luni seară

Luni seară, în Piața Victoriei sute de oameni protestează, ca urmare a anunțului că Guvernul se pregătește să adopte o ordonanță de urgență prin care extinde contestația în anulare la toate cazurile de condamnări definitive de la ÎCCJ din ultimii 4 ani.

Protestul este intitulat „Nu vrem ordonanta pentru corupti” si a început la ora 18:00, fiind organizat de comunitatea #rezist, potrivit realitatea.net.

Duminică seară, ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat că este pregătit textul unei ordonanțe de urgență prin care ar anula toate condamnările date din 2014 încoace de completurile de judecată de cinci, care ar fi fost constituite nelegal. Toader a precizat că premierul Viorica Dăncilă va decide dacă și când va fi adoptată ordonanța.
Ordonanța de Urgență va viza, practic, sentințele definitive date de completurile de 5 judecători de la instanța supremă începând cu anul 2014.
Ordonanța de Urgență este una cu miză pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat de un complet de 5 în dosarul Referendumului, în 22 aprilie 2016.