AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Alege inspirat anvelopele 245 45 r19

Atunci când e nevoie să cumperi anvelope de iarnă pentru autoturismul tău , înainte de a decide e bine să știi ce caracteristici și ce calități trebuie să aibă aceste anvelope. Magazinul online Anvelope Discount are în oferta sa o gamă variată de anvelope de iarnă performante, produse de cele mai cunoscute companii din domeniul auto.

Pentru o iarnă în care vei șofa fără griji, alege cauciucuri de iarnă de calitate, fabricate din cauciuc, cu tehnologii avansate de prelucrare, care conferă calități deosebite acestor anvelope.

Dacă vei alege setul de anvelope 245 45 r19, vei beneficia de siguranță în trafic, economisești carburant, mașina își menține echilibrul pe orice carosabil , fie că e vreme rea sau temperaturile sunt scăzute.  Dotând autoturismul cu anvelope 245 45 r19 iarna, te bucuri de fiabilitate și rezistență la drumuri lungi. În anotimpul rece cu temperaturi sub 7 grade Celsius, autovehiculul care are montate cauciucuri iarna 245 45 r19 va fi mai stabil pe drum, mai sigur de condus iar manevrabilitatea este sporită.  

Cauciucurile trebuie alese în funcție de dimensiuni, anotimp, calitate, preț, iar fiecare factor este important. Cartea tehnică a automobilului sau vechile anvelope îți indică ce dimensiuni trebuie să alegi.

Iarna este anotimpul care solicită în mod deosebit anvelopele montate pe autoturisme. În nici un caz nu trebuie să pleci la drum iarna cu un set de cauciucuri vechi. Există anumiți factori care influențează uzarea cauciucurilor, de exemplu modul sportiv de condus.

Dacă însă anvelopele de iarnă sunt noi, impecabile, asigură o aderență excelentă la suprafața carosabilă. Derapajele sunt excluse iar fenomenul de acvaplanare este mult diminuat. Dotarea cu cauciucuri de bună calitate reduce foarte mult riscul de accidente, mai cu seamă în cazul unor șoferi începători.

Când cumperi anvelope 245 45 r19 iarna este recomandat să respecți dimensiunile exacte indicate de  producătorul anvelopelor. Nu contează ce brand de mașină ai, ceea ce este esențial este respectarea inscripției trecute pe laterala anvelopei. Acolo sunt trecute datele legate de lățime, înălțime, diametrul radial al anvelopei. De exemplu, în cazul anvelopei 245 45 r19 iarna, 245 reprezintă lățimea anvelopei , măsurată în milimetri, 45 este înălțimea, exprimată ca procent din lățime, iar R19 este diametrul, măsurat în inch.

Indicele  de sarcină 102 indică o sarcină totală de 850 kg iar indicele de viteză V arată viteza maximă de 240 km/h.  Cunoscând acești parametri ai anvelopei, vei putea alege cu ușurință cauciucurile potrivite pentru autoturismul tău.

Dacă e vorba de anvelope de iarnă, dar și anvelope de vară sau all-season, cel mai bine alegi anvelope care au o clasă superioară de aderență la suprafețe umede. Dacă vei respecta întocmai dimensiunile din cartea tehnică a mașinii sau cele trecute pe vechile anvelope, nu vei da greș. Alegând anvelope potrivite, iarna va trece fără evenimente rutiere neplăcute. Un factor de care trebuie să ții cont iarna este aderența cauciucului la carosabil. Distanța de frânare redusă este un avantaj, pentru a evita accidente, derapaje și alunecare în afara părții carosabile. Mai cu seamă iarna, cauciucurile care conferă aderență sporită sunt apreciate.

Alegând un cauciuc cu bună aderență, vei remarca pe suprafața benzii de rulare o serie de caneluri, de șanțuri speciale care ajută la îndepărtarea eficientă a apei. Poți astfel să șofezi confortabil chiar când carosabilul este ud, când plouă, este mâzgă sau polei.

Magazinele online care comercializează anvelope de iarnă îți oferă mai multe modele de anvelope, de la mai mulți producători. În funcție de dimensiunea cauciucurilor tale, vei opta pentru setul potrivit de anvelope de iarnă.  Există branduri de buget redus, branduri medii și mărci premium de anvelope. Fiecare din acestea, oferă un anume grad de siguranță,confort și fiabilitate anvelopelor produse.

Autovehiculele pregătite pentru sezonul rece au mereu anvelope de calitate, în stare tehnică bună, netocite, capabile să înfrunte cu brio drumurile înzăpezite și temperaturile scăzute. Iarna, condițiile meteo sunt deseori schimbătoare.

Dacă mașina este dotată cu anvelope noi de iarnă, va asigura stabilitate pe drumuri dificile, echilibru în viraje și manevre complicate, chiar dacă suprafața carosabilă este alunecoasă. Rolul și eficiența cauciucurilor de iarnă au fost probate în timp, iar noile modele de cauciucuri de iarnă sunt testate și verificate cu atenție.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!