Alegeri în Basarabia:Proeuropeana Maia Sandu l-ar vrea și nu l-ar vrea pe Traian Băsescu în echipa sa

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a refuzat să comenteze intenția fostului președinte al României de a se implica în viața politică din Moldova, transmite, de la Chișinău, trimisul Agerpres.
Băsescu a avut „un rol în promovarea parcursului european al Republicii Moldova” și va fi apreciat dacă va continua „să fie un avocat al Republicii Moldova”, a spus Maia Sandu într-o conferință de presă care va fi ultima înaintea scrutinului de duminică, însemnând al doilea tur, cel decisiv, pentru alegerea noului președinte.
Întrebată dacă i-ar plăcea să facă parte dintr-o echipă politică din care face parte și Traian Băsescu, candidata PAS a spus: „Nu m-am gândit la acest lucru. Noi avem echipă aici. Toți cei care vor să contribuie la îmbunătățirea situației în Republica Moldova sunt bineveniți”.
Maia Sandu, clasată cu zece puncte sub candidatul prorus, are șanse să câștige dacă tineretul moldovean proeuropean va ieși masiv la vot, ceea ce nu s-a întîmplat în primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Doar o mică parte din tinerii din R. Moldova care studiază sau lucrează în România au ieșit la vot în primul tur, dar asta nu înseamnă că în turul doi, spun analiștii, nu este posibilă o amplă mobilizare ”pe fond emoțional”.
D. Dumitru, AMPress