• Home
  • Știri
  • Aleksei Navalnîi, aplaudat de mii de oameni la slujba de înmormântare și îngropat cu piesa „My Way” a lui Frank Sinatra pe fundal

Aleksei Navalnîi, aplaudat de mii de oameni la slujba de înmormântare și îngropat cu piesa „My Way” a lui Frank Sinatra pe fundal

navalnii

Aleksei Navalnîi, politicianul și activistul rus care a demascat corupția regimului Putin și l-a înfruntat, din închisoare, până în ultima clipă, pe liderul de la Kremlin, a avut parte de o scurtă slujbă religioasă în capitala rusă. La eveniment au participat mii de susținători, precum și diplomați străini.

După momente tensionate, în care apropiații disidentului au acuzat autoritățile că fac presiuni pentru a bloca ceremonia funerară, sicriul cu trupul neînsuflețit a ajuns, vineri după-amiază, la biserica din Moscova pentru slujba de înmormântare, înainte de a fi înhumat, potrivit antena3.ro.

În fața bisericii au fost amplasate garduri și, în pofida măsurilor de descurajare luate de autoritățile ruse, mii de oameni au venit pentru a-și lua rămas bun de la politicianul care a murit – în condiții neelucidate – într-o închisoare din zona arctică, pe 16 februarie.

Sicriul cu trupul lui Aleksei Navalnîi a fost coborât în groapă în jurul orei 15 și încheie o ceremonie funerară care nu a fost marcată de incidente, dar care s-a desfășurat după un program aparent strict, în care orele comunicate pentru slujba religioasă și pentru înhumare au fost respectate cu precizie.

Ultimele clipe dinaintea coborârii sicriului în mormânt, au fost însoțite de piesa „My way” („În felul meu”, n.r.) a interpretului american Frank Sinatra.

Mama lui Navalnîi a fost întâmpinată de oameni în doliu în afara bisericii, la scurt timp după ce slujba de înmormântare s-a încheiat.

Mai multe persoane au putut fi văzute apropiindu-se de ea, îmbrățișând-o și spunându-i: „Îți mulțumim pentru fiul tău” și „Iartă-ne”.

Parteneri