AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Alertă în magazinele din România: Avem spanac cu hepatita A și morcovi plini de pesticide

În două mari lanţuri de magazine au fost descoperite și retrase alimente periculoase: spanac contaminat cu virusul hepatitei A şi morcovi cu pesticide. Inspectorii sanitari au retras marfa de la raft, dar le recomandă oamenilor care au astfel de produse în frigider să le distrugă sau să le returneze.

Profi a anunțat retragerea de la vânzare a unui sortiment de spanac la pungă, după ce a fost detectat virusul hepatitei A, informează ANSVSA.

Totodată, Metro retrage morcovi baby din cauza nivelului elevat de pesticide.

„Colegii de la ANSVSA cât și ANPC, au luat deja măsuri și supraveghează situațiile din toată țara în măsura în care ne permit aparatele din dotare. Noi semnalăm că este nevoie și de o reacție din partea comercianților în sensul că și aceștia ar trebui să aibă laboratoare în care să poată verifica loturile de marfă pentru că nu este de acceptat să fie îmbolnăviți consumatorii acestei țări”, a spus președintele ANPC, Horia Constantinescu, potrivit stiri.tvr.ro.

În privința apropierii zilei de Black Friday, președintele ANPC a precizat: „Nu de puține ori, consumatorii sunt fascinați de aceste reduceri aparente de prețuri substanțiale, uitând să verifice dacă un produs similar sau identic se află deja la comercializare în altă parte la un preț cel puțin la fel de tentant sau chiar mai mic decât cel prezentat. Acolo unde consumatorul dorește să achiziționeze un produs trebuie să verifice cu mult timp înainte de Black Friday, dacă aparenta reducere este reală și nu una care să-l determine să achiziționeze, ca apoi să constate că acest lucru ar fi putut fi făcut deja la un preț mai mic”.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!