Alimentele care nu trebuie să lipsească din meniul femeilor trecute de 40 de ani
Reglarea hormonală este un lucru esențial pentru femeile trecute de 40 de ani. Supravegherea medicală este foarte recomandată, iar tratamentul personalizat.
La menopauză pierdem estrogenul, hormonul feminității și acesta poate fi suplinit fie prin substituție hormonală, fie prin alimente și remedii naturale.
Iată care sunt alimentele estrogenice:
• Soia
• Icre
• Unt
• Miere
• Ciocolată
• Alge
• Avocado
• Dovleac
• Varză
• Broccoli
• Spanac
• Sfeclă roșie
• Orez brun
• Ovăz
• Grâu
• Fasole
• Linte
• Mazăre
• Năut
• Cartofi
• Roșii
• Rubarbă
• Ardei
• Castraveți
• Țelină
• Morcovi
• Semințe de floarea-soarelui
• Susan
• Semințe de dovleac
• Fenicul
• Anason
• Gălbenuș de ou
• Prune
• Papaya
• Curmale
• Pepene galben
• Pepene verde
• Piersici
• Struguri
Mai mult pe doctorulzilei.ro