Alina Bica, dată în urmărire de Poliția Română. Ea are de executat patru ani de închisoare

 

Poliția Română a dat-o în urmărire pe fosta șefă DIICOT Alina Bica, după ce instanța supremă i-a respins apelul, aceasta rămânând cu pedeapsa patru ani de închisoare cu executare.
Poliția Română a publicat, miercuri, fotografia Alinei Bica, aceasta fiind dată în urmărire, după ce instanța supremă i-a respins apelul.

Bica se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executarea pedepsei închisorii.

Distribuie prietenilor

Alina Bica a fost eliberată din penitenciarul din Costa Rica în luna decembrie 2018, după ce a formulat contestație față de formarea completurilor de 5 judecători. Instanța supremă a decis, la acea vreme, suspendarea executării pedepsei de 4 ani de închisoare până la soluționarea dosarului (rejudecat).

În cauză, Alina Bica a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului, după ce i-a ridicat sechestrul asigurator asupra acţiunilor lui Adriean Videanu. Sechestrul asupra acţiunilor fusese dispus în dosarul Romgaz-Interagro.

În privința revenirii în țară a Alinei Bica, potrivit Elenei Udrea, fosta șefă DIICOT nu se mai intoarce: „Din câte știu eu, Alina Bica nu mai calcă în România. Nu mai vine în România”.

Sursa – digi24.ro