• Home
  • Prima
  • Alina Gorghiu: PSD plânge în pumni că Parchetul European devine operaţional în România

Alina Gorghiu: PSD plânge în pumni că Parchetul European devine operaţional în România

alina gorghiu 4

Senatorul PNL Alina Gorghiu afirmă că dezbaterea şi votarea în Senat, luni, a proiectului privind Parchetul European este un „alt exemplu pentru modul responsabil în care se legiferează în acest mandat în domeniul Justiţiei”.

„Moment extrem de important în Parlament pentru operaţionalizarea Parchetului European (EPPO) în România. Se dezbate şi se votează, în Camera decizională, proiectul privind Structura de sprijin a procurorilor europeni delegaţi în România, organizată în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Iniţiativa Guvernului PNL pe care o dezbatem arată faptul că autorităţile române, în îndeplinirea obligaţiilor asumate prin participare la proiectul EPPO, au iniţiat o serie de demersuri legislative şi instituţionale în vederea facilităţii aplicării Regulamentului în plan naţional şi operaţionalizării în România a acestei instituţii. Ştiu că PSD, inamic declarat al luptei anticorupţie, plânge acum în pumni”, spune Gorghiu într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Ea arată că în „nenumărate situaţii” PSD s-a împotrivit, prin vocea liderilor, numirii în funcţia de procuror-şef al Parchetului European a unui cetăţean român şi „s-au străduit să îl decredibilizeze prin diverse declaraţii publice, plus demersuri instituţionale”, dar că preşedintele Iohannis şi PNL l-au susţinut.

Alina Gorghiu precizează că, recent, Comisia Europeană a cerut oficial ca Parchetul European să fie operaţional la 1 martie 2021.

Parteneri