AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ambasadorul Andrei Muraru: Cred că la 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi, primii români vor păşi în SUA fără viză

Ambasadorul României în Statele Unite Andrei Muraru afirmă că mai sunt doar doi ani până când ţara noastră va putea adera la programul Visa Waiver, ceea ce înseamnă românii vor putea călători în Statele Unite fără viză.

”România va accede cu siguranţă în programul Visa Waiver în anul 2025. Sigur că e un traseu lung, dar aşa cum arată lucrurile în acest moment, n-avem îndoiala că nu se va întâmpla. În cazul României, anunţul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, şi intrarea ar trebui să se facă în curusl acestui an. Cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi – e şi momentul în care primii români pot păşi în SUA fără viză”, a declarat Muraru la Digi 24, potrivit news.ro.

Recent, şi ambasadoarea SUA la Bucureşti Kathleen Kavalec a avansat tot anul 2025 ca termen pentru admiterea României în programul Visa Waiver, amintind însă de necesitatea îndeplnirii cirteriului legat de scăderea ratei de refuz.

Rata de refuz în cazul vizelor pentru SUA solicitate de cetăţeni români în scop turistic sau de afaceri este de 17.03% în anul 2021, în creştere faţă de 2020, când a fost 10,14%, iar condiţia pentru includerea României în programul Visa Waiver este o scădere sub 3% a acestui indicator, potrivit Departamentului de stat al SUA.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!