• Home
  • Știri
  • Ciolacu, despre omologul său astriac: „Să te văd atunci, domnule cancelar, am înțeles că-i place boxul, cum reacționezi, când toate instituțiile UE vor susține România la CJUE”

Ciolacu, despre omologul său astriac: „Să te văd atunci, domnule cancelar, am înțeles că-i place boxul, cum reacționezi, când toate instituțiile UE vor susține România la CJUE”

ciolacu

Marcel Ciolacu a declarat că deja s-a consultat președintele Klaus Iohannis privind acționarea Austriei în judecată, la CJUE, în cazul în care Viena se va opune și în luna decembrie, a acestui an, aderării României la Schengen. Anunțul l-a făcut miercuri, la Digi 24, în cadrul unui interviu.

Premierul a făcut în acest caz și o paralelă cu filmele polițiste.

„Ați văzut vreodată un film numai cu polițiști buni sau polițiști răi? Întotdeauna există și un polițist bun, și un polițist rău, e și alb, e și negru. Am un dialog cu președintele României, mai ales unde prerogativele constituționale în ceea ce privește politica externă și politica de apărare. Președintele României este comandantul suprem al armatei, este obligatoriu, indiferent dacă ne iubim sau nu, să avem acest dialog instituțional”, a spus Ciolacu, potrivit b1tv.ro.

De asemenea, prim-ministrul a declarat că nu i se pare normal ceea ce face Karl Nehammer, omologul său austriac, și anume că blochează în continuare aderarea României la Schengen.

„Eu cer ca Consiliul European, Comisia Europeană și Parlamentul European să fie parte în atacul României la CJUE. Toate aceste instituții europene au susținut și și-au dat acordul ca România să adere la spațiul Schengen. Să te văd atunci pe tine, domnule cancelar (n.r. Karl Nehammer), am înțeles că-i place boxul, să te văd atunci cum reacționezi, când toate instituțiile europene vin parte cu România în acest atac la CJUE”, a mai adăugat Ciolacu.

Pe 8 decembrie 2022, Austria a blocat aderarea României la Schengen, votând împotrivă în Consiliul JAI de la Bruxelles.

Parteneri