AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, ironic după ce a fost convocat la MAE: A fost cel mai vag demers pe care l-am întâlnit în timpul şederii mele în România

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti Valeri Kuzmin a comentat ironic, într-o declaraţie acordată TASS, convocarea sa la Ministerul Afacerilor Externe, afirmând că subiectul conversaţiei nu a fost clar definit şi că a fost cel mai vag demers pe care l-a întâlnit în timpul şederii sale în România. Ştirea TASS a fost apoi publicată pe pagina de Facebook a ambasadei.

„Într-o formă impersonală şi vagă” ni s-a prezentat afirmaţia că, potrivit reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe, comunicarea ambasadei a fost prea creativă, emoţională şi greşită, a declarat Kuzmin într-un interviu acordat unui corespondent TASS, potrivit news.ro.

„Întrucât subiectul conversaţiei nu a fost clar definit, am putut doar ghici că discursul se referă la reacţia noastră la acţiunile europarlamentarilor români şi ale părţii române în general în timpul pregătirii şi adoptării recentei rezoluţii aParlamentului European privind returnarea aurului românesc însuşit ilegal de Rusia în urmă cu mai bine de 100 de ani”, a afirmat diplomatul rus.

„Acesta a fost cel mai vag demers pe care l-am întâlnit în timpul şederii mele în România”, a remarcat Kuzmin.

„La rândul meu, am spus că, dacă se dovedeşte că unele dintre faptele pe care le-am citat nu corespund realităţii, atunci suntem gata să publicăm o erată”, a continuat diplomatul.

„În conformitate cu litera şi spiritul Convenţiei de la Viena, o misiune diplomatică într-o ţară străină trebuie să comunice poziţia oficială a guvernului său statului de acreditare, conducerii şi opiniei publice”, a subliniat Valeri Kuzmin, conform TASS.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!