• Home
  • Știri
  • Amendamentele PSD pentru reglementarea prețurilor la energie, depuse în Parlament: „Nimeni nu va plăti un preț mai mare de 1,3 lei kWh”

Amendamentele PSD pentru reglementarea prețurilor la energie, depuse în Parlament: „Nimeni nu va plăti un preț mai mare de 1,3 lei kWh”

parlament unu 1

PSD a anunțat că marți au fost depuse în Parlament amendamentele susținute de social-democrați pentru reglementarea prețurilor la energie, amendamente „prin care se va pune capăt speculației de piață și care vor asigura protecția consumatorilor casnici și a economiei naționale”.

„După acordul obținut ieri în Coaliție pentru majorarea diferențiată a pensiilor, PSD va obține azi o nouă victorie pentru cetățeni și pentru economie. Nimeni nu va plăti un preț mai mare de 1,3 lei KWh, indiferent de nivelul de consum sau de categoria de consumator. Reglementarea prețului la energie propusă de PSD va avea un rol determinat în stoparea inflației și la stabilizarea macroeconomică!”, se arată într-un comunicat transmis marți de PSD.

PSD susține că în amendamentele sale se mențin prevederile care stimulează economisirea energiei electrice, iar consumatorii casnici care se încadrează în consumuri lunare mai mici de 300 KWh vor beneficia de prețuri mai mici, în timp ce diferența față de prețul reglementat de 1,3 lei KWh va fi suportată de către Guvern.

„În acest fel, PSD reconfirmă faptul că decizia de a intra la guvernare în această perioadă dificilă a produs și va continua să producă beneficii importante pentru oameni și pentru economia națională. PSD a demonstrat că poate furniza soluții eficiente pentru această guvernare, chiar și în domeniile vitale, precum energia, pe care nu le gestionează în mod direct, prin miniștrii săi”, se mai arată în același comunicat.

Mai mult pe b1.ro

Parteneri