Amintiri de ieri, întâmplări de azi

blaga so tomescu 1

Profesorul universitar și scriitorul Eugen Blaga postează pe contul său de Facebook o poză din 2014, de la Sala Cupola a Târgului de carte Gaudeamus. Textul de însoțire este :

”Cu Alexandru Tomescu – Stradivarius la lansarea unei superbe cărți de poezie. Poezie de dragoste. Cartea este a celui ce nu contenește să fie îndrăgostit la orice vârstă: Lucian Avramescu, un autentic prieten!

Este vorba de lansarea volumului ”Să strigi femeie pe numele ei de vers”, îndemn al autorului către bărbați de a căuta adevăratul nume al femeii iubite, care-i ascuns undeva în sufletul ei, mai rezonant decât numele din buletin.

Eugen Blaga trebuia să vină, cum deja anunțasem, să lanseze la Muzeul Pietrei, pe 8 decembrie 2018, o excepțională carte dedicată marelui Gheorghe Zamfir dar, din păcate, naistul – care ar fi trebuit să susțină și un concert la Sângeru cu acest prilej, între pietrele nemuritoare ale Muzeului – are ceva probleme de sănătate și ne-a rugat să amânăm spre primăvară momentul. Îi așteptăm cu drag! Pe cei din poză, Eugen, soția sa Neli, Alexandru și pe Zamfir, care sunt convins că se va pune pe picioare pănă atunci, căpătându-și vitalitatea care l-a condus o viață și pe care i-o știu din evenimente de familie.

Lucian Avramescu

Parteneri