• Home
  • De la prieteni
  • Ana Luciana Avramescu: Cât mai e până va deveni Romeo Fantastik nume de școală?

Ana Luciana Avramescu: Cât mai e până va deveni Romeo Fantastik nume de școală?

luciana in costum popular

Brâncuşi parcă, sau alt nume ilustru al gândirii româneşti, spunea că ne-a lăsat proști și tot așa ne-a găsit. Dacă nu el, cineva a spus asta cu năduf. Eu ar trebui să scriu ceva ”frumos” pentru Anul Nou dar nu-mi vin dulcegării în cap.

O schimbare sau rămânem proști până la capăt??? Am observat mult ,,hate,, în ultima perioadă, venit din mai multe direcții către personaje diferite. De la lgbtq până la bătrâni si la tineri care au alte dorințe pe viitor. Înțelege cineva că apropiindu-ne de 2021 aproape că ne judecăm în continuare ca pe necuvântătoare?

Dacă eu mă duc pe stradă în pijamale până la magazin, ceea ce, firește, că nu e cazul, cu toate că magazinul e la o aruncătură de băț, oamenii se vor uita de parcă sunt dezbrăcată . Dacă nu îmi aplic fond de ten pe față și mi se văd coșurile, că am o vârstă în care astea răsar ca ciupercile după ploaie, nu e bine. Nu e bine nici dacă aplic.

Dacă fac un lucru greșit in fața publicului, e de rău. Adică , dacă ești natural și nu ai o gândire bolnavă de obișnuințe, de stereotipii, nu ești sănătos la cap sau ești considerat o vietate inferioară. Cum să spuneți că ați schimbat multe lucruri în țară și că în România răsare ca iarba o gândire sănătoasă , când noi , aproape ne omorâm între noi din cauza imperfecțiunilor reale sau inventate? E o vorbă din popor care spune că băgam gunoiul sub preș și ne prefacem că suntem curați și fericiti. Se potrivește perfect acum.

Ne judecam și totuși noi suntem cei buni care vrem o schimbare . Da, recunosc . Nici eu nu sunt de acord cu multe. Cu comunitatea lgbtq de exemplu. Nu-s de acord cu bărbații care se machiază, își fac unghiile și au sprâncenele stil Nike , dar totuși nu le sar la gât. Ceea ce nu mă afectează pe mine sau persoanele din jur, e un lucru care nu mă interesează. Facă fiecare, în pătrățica lui de viață, ce are chef. Dacă, iată, nu ești ,,bombardier,, nu poți să trăiesti în România. Asa-i?

Haideți să ne lăudăm că avem mașini scumpe și tricouri Gucci. Am avut , am și probabil voi avea, dar asta nu înseamnă că trebuie să fac orice pentru a nu schimba părerea celor care încă nu au sau nu își doresc să aibă o părere proastă despre mine .

Să oprească cineva bullingul și bombardierii că altfel în o sută, două sute de ani , îl vedem pe Romeo Fantastik nume de școală.

(Elevă în clasa a VII-a, Scoala Sângeru)

Parteneri