Ana Luciana Avramescu: Cum îl vom învinge noi pe Jules Verne!

Şcoala noastră va organiza o excursie în „săptămâna altfel” şi bineînţeles că eu şi prietenele mele avem planuri extrem de detaliate despre marea aventură care va avea loc peste … o lună. ,,Dacă ai destulă răbdare poţi muta munţii din loc, dar dacă ai destulă inteligenţă zbori peste ei” spunea Boris Vian, însă mie şi lor ne lipsesc ambele.

Ca să aflaţi de ce entuziasmul dă peste margini vă spun unde mergem: Castelul Bran, Casa Groazei-Bran (brrrr!!!), Castelul Peleş, Cinema-Ploieşti. În program este şi să mâncăm undeva. Şi? Păi şi masa e un fel de aventură! Putem mânca pe genunchi, în autocar, sau…

Nu ne judecaţi, dar am mai fost la Peleş, chiar dacă nu înăuntru , şi cel mai mult ne dorim să vedem Castelul Bran şi Casa Groazei, care ne dă de pe acum frisoane. După aceea să vedem Castelul Peleş şi după, distracţia la film. Masa va fi cel mai disperat punct din program deoarece nu o să mâncăm decât foarte puţin ziua şi gândiţi-vă că masa de prânz poate deveni cină. După aproximările doamnei diriginte, am calculat că vom fi în excursie cam 15 sau 16 ore. Plecăm la 7 dimineaţa şi venim la 21, 22, poate la 23 seara. E o viaţă!

Distribuie prietenilor

Eu am fost în cea mai lungă călătorie cu autocarul în Israel, cu popasuri la Ierusalim, Marea Moartă, Bethleem, Râul Iordan, Galileea, dar acolo simţeam mereu privirea părinţilor în ceafă. Acum e cu totul altceva. Sunt căpitanul, sunt Nemo! Scuzaţi! Am uitat de Doamna! Greşeală de neiertat!

Vorbeam cu colegele mele, de fapt sunt toantă, încă vorbesc cu colegele mele despre suveniruri, banii din excursie, ce facem în autocar( căci 10/11 ore le vom petrece în autocar dacă le aduni), ce vom cânta, etc. Singurul lucru trist e faptul că mi-am spart telefonul şi arată ca *****.

Cred că toţi oamenii au avut defecte când erau mici. Unii le au şi maturi! Noi nu avem răbdare, dar ,,Răbdarea şi timpul îţi aduc mai multe decât puterea şi pasiunea” spunea La Fontaine. Eu am timp, dar nu am răbdare, ce să vezi! ,,Am răbdare când e vorba de prostie, însă nu cu cei care sunt mândri de ea” scria Edith Sitwell, însă aici creierul meu nu funcţionează bine, deci nu ştiu ce replică sau ce răspuns să dau.

Sunt un copil, nu Dumnezeu care le ştie sau le înţelege pe toate, deci nu vreau să fiu judecată aspru. „Exagerarea este un lucru care şi-a pierdut răbdarea” spune Khalil Gibran.

Excursia, excursia, o plănuim, o visăm şi când ni se pare că am terminat o luăm de la cap. Nu e o călătorie în jurul pământului ca a lui Jules Verne, ci un pic mai mult de atât!

Elevă în clasa a V-a B, Şcoala Sângeru