Ana Luciana Avramescu: Moș Nicolae sau Moș Tati și Moș Mami?

Azi este 6 decembrie… Este, a fost, Sfântul Nicolae pe care îl așteptam cu bucurie acum un an, dar acum îl aștept pe tati și o aștept pe mami. Cu emoție, dar și puțin îngrijorată, fiindcă Moșul, care nu mai este, părea mai îngăduitor. Eu cânt ”Moș Crăciun/ Fii mai bun„, cu varianta, ”Moș Nicolae” fii mai…

Cum sunt, ca Moși, după ce i-am deconspirat, tati și mami?
Mi-au facut cele mai drăguțe cadouri. Îi iubesc, dar Moșul Nicolae nu mai există sau mai bine zis nu a existat niciodată.
Mi-e dor să-mi fie dor de Moș Nicolae… Păcat… Dar nu mai contează pentru că esența Sfântului Nicolae nu e numai să aducă ceva, este și să fim împreună și să-i sărbătorim pe apropiați cu numele de Nicolae.

Dumnezeu e la fel ca Moșul. Este o iluzie, dar una ocrotitoare.Una care este mai sufletească… Moș Mami? Moș Tati? În fine! Eu nu o să spun niciunui copil că Moșul nu există deoarece când eram mică și copiii răi spuneau că nu există, plângeam. Plâng la fel ca întotdeauna, dar în interior. Pentru viața tatei, pentru multele dureri ale mele pe care nu o să le uit niciodată, dar măcar azi o să mă bucur cu tata și mama… Cât ei există, vor exista și bucuriile cu daruri..

Distribuie prietenilor

La mulți ani, Nicolailor!

Ana Lucian Avramescu, elevă în clasa a V-a B, Școala Sângeru