• Home
  • Prima
  • Anchetă mondială la un an de la apariția pandemiei. China, prima vizată

Anchetă mondială la un an de la apariția pandemiei. China, prima vizată

O echipă formată din zece experți ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) va merge în China la finalul lunii ianuarie pentru a ancheta originea pandemiei, la mai bine de un an de la apariția noului coronavirus, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Vizita echipei OMS reprezintă un subiect delicat pentru regimul chinez, dornic să evite orice responsabilitate pentru epidemia care a provocat peste 1,8 milioane de decese pe întreg globul.

China l-a condamnat săptămâna trecută la patru ani de închisoare pe jurnalistul Zhang Zhan, care a relatat despre carantina din Wuhan. Iar autorităţile nu pierd nicio ocazie să pună la îndoială originea chineză a virusului, după ce iniţial au aruncat vina pe o piaţă din Wuhan unde erau vândute animale vii.

Liliecii au fost găsiți inițial vinovați, apoi alte vietăți. Vina cea mai mare a căzut însă, nu doar la noi, pe o așa numită ”conspirație” pusă la cale de oameni, cu scopul răririi planetei de bătrâni. Cine-s acei oameni, atâta vreme cât unii, incriminați, au căzut ei însiși victime ale virusului, e greu de spus.

Ancheta care va începe încearcă să  descâlcească enigme. Cert acum e cu noile tulpini ale virusului se propagă cu viteză și în rândurile tinerilor și copiilor.

D.Dumitru, AMPress

Parteneri