Medicul Valeriu Gheorghiță, după ce s-a vaccinat împotriva COVID: „Astăzi ştiinţa a triumfat, ştiinţa este alături de oameni”

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a făcut marți dimineață prima doză a vaccinului anti-COVID.

Conform protocolului, după ce i s-a administrat vaccinul, Gheorghiță a stat 15 minute într-un salon, sub supraveghere, pentru a vedea dacă are reacții adverse.

„Este un moment pe care l-am aşteptat de atâtea luni alături de colegii noştri din sistemul medical – apariţia unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranţă, de calitate şi de eficacitate. Astăzi ştiinţa a triumfat, ştiinţa este alături de noi, ştiinţa este alături de oameni şi ne-a oferit printr-un efort fără precedent al tuturor cercetătorilor la cel mai înalt nivel apariţia într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplineşte toate standardele de siguranţă şi de eficacitate.

Distribuie prietenilor

Ne preocupă în mod deosebit asigurarea unui mediu favorabil vaccinării în condiţii de siguranţă pentru fiecare persoană în parte care doreşte să se vaccineze. În imediata perioadă ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin pentru că vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă măsura corectă medicală, sigură şi eficientă şi rapidă prin care noi putem împreună şi doar împreună să revenim la normalitate. E timpul să reducem consecințele negative ale acestei pandemii, să limităm pierderile de vieți omenești”, a spus Gheorghiță, după ce s-a vaccinat.

Până acum, 25.508 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Aurelia Apostol, AMPress