Angela Gheorghiu critică România în presa italiană: „Corupţia a intrat în ADN-ul românilor“

Soprana Angela Gheorghiu (52 de ani) a acordat un interviu presei italiene în care a vorbit despre corupţia din România şi a criticat-o pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Într-un interviu pentru cotidianul italian „Corriere della Sera“, Angela Gheorghiu afirmă că nu s-au schimbat prea multe în România după căderea comunismului, iar „corupţia a intrat în ADN-ul românilor“, scrie adevarul.ro, citat de click.ro

„Corupţia nu este doar în politică, ci a intrat în ADN-ul românilor. Pentru ca medicii să te trateze, pentru ca preoţii să te boteze, tuturor trebuie să le dai bani pe sub mână. Există o lume paralelă. Nu se fac autostrăzi, şcoli, spitale, teatre. Ţara este împărţită în două, bătrâni şi tineri, care din fericire mai sunt şi ei acolo. Am cântat peste tot în lume, dar nu am fost niciodată într-un spectacol de operă în România. Vi se pare normal?“, a declarat celebra soprana.

Distribuie prietenilor

În interviul din Italia, Angela Gheorghiu a amintit şi de scandalul recent pe care l-a avut cu Gabriela Firea, pe care a criticat-o după ce a urcat pe scena Arenei Naţionale alături de Simona Halep şi a fost huiduită de peste 20.000 de oameni. Soprana a subliniat din nou acelaşi lucru: primarul Capitalei „se foloseşte de succesul altora“.