• Home
  • Prima
  • ANM anunță încă o lună de secetă și temperaturi anormal de calde. Zăpada DISPARE din iarna românească

ANM anunță încă o lună de secetă și temperaturi anormal de calde. Zăpada DISPARE din iarna românească

ANM dă o veste tragică pentru agricultori și pozitivă pentru orășenii care se bucură că iarna e caldă, nu ninge, nu plouă, fără a realiza catastrofa agricolă. Grâul a răsărit doar din loc și loc, iar de înfrățirea care înseamnă recoltă, nici vorbă. Pământul, până la mari adâncimi, n-are apă, iar pâinea și produsele pe bază de cereale vor fi, spun specialiștii, cel puțin duble ca preț anul viitor.

Dar iată ce comunică ANM până în 10 februarie. Iarna, fără ninsori va continua cu temperaturi pozitive, unele mult peste normal.

Săptămâna 13.01.2020 – 20.01.2020

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa, în general, peste limitele specifice perioadei, îndeosebi în zonele montane și submontane, exceptând zonele joase din regiunile vestice, sud-vestice și parţial din cele centrale, unde acestea vor fi apropiate de normalul săptămânii sau ușor mai coborâte.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice și centrale.

Săptămâna 20.01.2020 – 27.01.2020
Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa, în general, peste limitele specifice perioadei, mai ales înregiunile extracarpatice și apropiate de norme în vestul teritoriului și la munte.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nord-vestice și la munte.

Săptămâna 27.01.2020 – 03.02.2020
Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa, în general, peste limitele normale ale perioadei în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații vor putea avea, în general, o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 03.02.2020 – 10.02.2020
Mediile valorilor termice se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu o posibilă tendință  deficitară.

AMPress

Parteneri