A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Decizia deșteaptă și surprinzătoare a unui patron fumător: Nu fumezi, ai patru zile de concediu în plus!

0 81
VIDEO: 10 SFATURI ÎN LUPTA CU PANDEMIA CORONAVIRUS

Ai un concediu mai lung cu patru zile dacă nu fumezi sau dacă te lași de fumat. Patru zile în plus de concediu  înseamnă ceva pentru un salariat. Asta primesc angajații unei companii din Marea Britanie. Patronul acesteia, inspirat de antreprenori din Japonia, vrea să-i recompenseze astfel pe angajații nefumători pentru pauzele de țigară ale celor care fumează, scrie DIGI24.ro

Surpriza abia acum vine. Patronul însuși este fumător, dar vrea ca prin această politică să-i convingă pe ceilalți să încerce să renunțe la țigări.

Calculul său economic a fost simplu: dacă angajaţii care fumează iau trei pauze de câte zece minute în zilele lucrătoare ale săptămânii, pauzele lor vor însuma 16 zile pe an. El vrea să reducă acest dezechilibru și în același timp să-i stimuleze pe cei care se gândesc să renunțe la fumat.


APRECIAZA ARTICOLUL !

În România, unde  unii ”sudează” țigară de la țigară, iar fumatul e sport național, cu toate scumpirile, măsura nu cred că va da rezultate, spune un antreprenor.  La noi, completează el, și dacă le dai o lună de concediu în plus și tot nu se lasă.

În UE sunt țări unde vederea unui fumător – Luxemburg, de exemplu – pe stradă, stârnește furia feminină mai ales, iar respectivul, considerat o ”anomalie a naturii, fiindcă animalele, de la șoareci în sus, fug de fum”, poate primi una sau mai multe poșete în cap.

Aurelia Apostol, AMPress

 

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More