Apă potabilă de la robinet? 5 motive să îți instalezi un filtru de apă

filtre apa

Apa potabilă este esențială pentru sănătatea și buna funcționare a corpului uman. Din păcate, accesul la apă pură, de calitate, nu este o garanție pentru multe locuințe din România. De cele mai multe ori, există riscul ca diverși contaminanți, precum bacterii sau metale grele, să pătrundă în apa pe care o consumi și să îți pună în pericol sănătatea.

Fie că apa de la robinet provine sau nu dintr-o instalație de tratare a apei, dorești să te asiguri că apa este sigură pentru tine și pentru familia ta. Cel mai eficient și sigur mod de a obține acest lucru este cu ajutorul filtrelor de apă. Experții de la Shop Einstal îți pun la dispoziție o varietate de filtre pentru apă potabilă, care acoperă toate nevoile de alimentare cu apă din locuință ta.

Iată câteva motive pentru care este benefic să instalezi filtre pentru apă potabilă în casa ta:

  • Bei apă curată fără griji

În România, aproximativ 3 milioane de locuitori folosesc în gospodării apă contaminată, pe post de apă potabilă. De cele mai multe ori, acest lucru duce la probleme serioase de sănătate și scad calitatea vieții.

Filtrarea apei îndepărtează bacteriile dăunătoare, paraziți, metalele cancerigene (plumbul) și substanțele chimice din apă (clor, fluoruri). Astfel, utilizarea unui filtru pentru apă potabilă reduce semnificativ riscul de boli precum gastroenterita sau hepatita de tip A, dar și alte afecțiuni cum ar fi psoriazisul și eczemele de piele.

  • Faci economii

Dacă alegi să cumperi apă îmbuteliată, costurile aparent mici se pot adăuga rapid. Pentru o familie care bea 3-4 sticle de apă pe zi, costurile pot depăși cu ușurință 1000 lei pe lună. Acești bani pot fi economisiți foarte inteligent după instalarea unui sistem de filtrare a apei la domiciliu. Astfel, poți tăia cheltuielile la jumătate și te poți bucura de această investiție pentru mult timp.

  • Protejezi mediul înconjurător

Sticlele de plastic cu apă îmbuteliată au nevoie de sute de ani pentru a se descompune, iar planetă noastră resimte deja efectele negative ale poluării. Chiar dacă poți recicla astfel de recipiente, nu există nicio garanție că sticle de plastic vor ajunge să fie reciclate și reutilizate. Cu ajutorul un sistem de filtrare a apei la domiciliu, vei reduce considerabil consumul de plastic și, în același timp, vei ajuta la conservarea mediului înconjurător.

  • Te bucuri de un gust mai bun al apei

Gustul și calitatea apei ne determină să alegem dacă vom consuma în continuare un anumit tip de apă. Filtrele de apă elimină elementele care fac ca apa potabilă să aibă un gust și miros neplăcut. Sistemul de filtrare a apei la domiciliu va îmbunătăți puritatea, gustul și mirosul general al apei potabile. De asemenea, reglează nivelul pH-ului apei pe care o bei.

  • Eviți potențiale reparații

Ai citit bine – acum poți reduce costul reparațiilor la instalațiile sanitare și electrocasnice! Metalele grele, mineralele și substanțele chimice din apa nefiltrată pot provoca daune țevilor, dar și în cazul altor aparate de uz casnic precum centrala termică, boilerul, mașina de spălat vase etc. Filtrele pentru apă elimină complet grija depunerilor de calcar și asigură, în același timp, funcționarea electrocasnicelor pe o perioadă mai lungă de timp.

Așadar, cea mai sigură modalitate de a consuma apă (mai pură chiar și decât apa de izvor!) este utilizarea filtrelor pentru apă potabilă. Acum că știi despre beneficiile utilizării filtrelor pentru apă potabilă, poți elimina din start neplăcerile de sănătate cauzate de apa contaminată și poți contribui activ la bunăstarea planetei!

Sursa foto: unsplash.com

Parteneri