AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Aparatele De Filtrare a Aerului: De Ce Avem Nevoie De Ele Si Ce Optiuni Avem?

Nivelul de umiditate ideal este intre 40% si 60%. In acest interval, respiram bine, pielea noastra beneficiaza de conditii ideale, iar bacteriile si virusurile au conditiile cele mai proaste sa se dezvolte.

Dezumidificatorul de aer

Un dezumidificator de aer poate fi folosit cu succes in orice incapere unde nivelul de umiditate este mai mare decat cel recomandat in mod normal. Umiditatea mare poate rezulta in aparitia mucegaiului, poate cauza dificultati in respiratie sau poate rezulta in aparitia condensului. Pentru a preveni aparitia bacteriilor si pentru a avea un mediu propice in care sa traim, este recomandat sa utilizam un dezumidificator, astfel incat ca nivelul de umiditate din incapere sa fie undeva intre 30% si 50%, aceasta fiind zona ideala.

Veti descoperi ca exista dezumidificatoare de mai multe tipuri si puteri, unele recomandate pentru uz casnic (camere intre 15 si 45+ mp), altele mai mari si puternice putand reduce nivelul umiditatii din camere de sute de metri patrati, chiar si in medii de lucru cum ar fi constructiile.

In unele cazuri, veti gasi si dezumidificatoare cu functie de purificare a aerului, acestea avand un filtru HEPA inclus care il transforma intr-un aparat 2 in 1.

Umidificatorul de aer

Daca exista camere unde umiditatea este prea mare, vor exista altele in care aceasta este prea redusa. Aerul uscat este si el o problema, pentru ca ne afecteaza sanatatea pielii, respiram mai greu si incurajeaza si alergiile sa se manifeste.

Un umidificator de aer va ridica nivelul de umiditate din incapere, utilizand un rezervor cu apa, pe care-l va pulveriza in incapere, sub forma de jeturi foarte fine (tip ceata). Veti gasi reviewuri la umidificatoare cu aer rece, aer cald sau cu ultrasunete.

Purificatoarele de aer

In ziua de azi, cand vedem cat de poluat este aerul in majoritatea oraselor mari din Romania, achizitionarea unui purificator de aer pentru uz casnic este o alegere foarte buna. Atmosfera in casa va fi mai placuta, aerul va fi improspatat, iar cei care au alergii vor descoperi ca viata este in general mai usoara. Bineinteles, trebuie sa alegeti si aparatul potrivit, dar despre asta puteti citi mai mult pe siteurile dedicate pentru reviewuri de aparate filtrare aer.

Un purificator de aer tipic, din categoria medie/premium, va avea in mod normal cel putin trei filtre. In primul rand, avem un pre-filtru, care va retine impuritati de dimensiuni mai mari, cum ar fi parul de animale sau particule de praf. In al doilea rand, vor avea un filtru HEPA, utilizat pentru retinerea de particule de praf foarte mici, bacterii, virusuri si altele de genul, in acest stadiu eliminandu-se 99.97% din particulele poluante. Al treilea pas ne aduce un filtru de carbon activ, care va fi folositor pentru a retine mirosurile neplacute din incapere.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!