Aparatul dentar – un trend sănătos pentru dinții tăi

A22. Pasindora@ampress.ro@aparat dentar 1

Societatea modernă începe să impună standarde de frumusețe din ce în ce mai ridicate. Acesta este și motivul pentru care diferitele proceduri de înfrumusețare sunt din ce în ce mai cunoscute de publicul larg, însă ce trebuie să știi este că, înainte de a apela la diferite intervenții pentru a-ți îmbunătăți aspectul estetic, asigură-te că ai o dantură perfectă. Dinții sănătoși, armonios așezați sunt precum o carte de vizită. O dantură îngrijită va spune multe despre tine și despre standardele tale în materie de igienă. 

E lesne de înțeles că pentru a avea o dantură perfectă, nu trebuie să te ocupi doar de tartru, pete și carii. Aparatul dentar poate fi un real ajutor în procesul tău de redobândire a zâmbetului perfect. Mulți consideră că o astfel de decizie nu poate fi de folos odată cu înaintare în vârstă – o concepție total greșită. Poți purta aparat dentar chiar și după perioada adolescenței. Iată câteva aspecte interesante pe care ar trebui să le știi despre puterea magică a aparatului dentar. Nu, nu ne referim la faptul că în 2022 a devenit chiar un trend și este purtat cu mândrie de sute, chiar mii de adulți, ci mai mult la beneficiile aduse asupra sănătății:

Aparatul dentar – beneficii asupra sănătății

Da, aparatul dentar nu ține cont de vârstă și există numeroase motive pentru care poți apela și tu la ajutorul specialiștilor. Iată care sunt principalele motive pentru care aparatul dentar poate deveni noul tău prieten de nădejde:

  • Tratează dinții rotiți, înghesuiți sau cei cu spații foarte mari între ei
  • Repoziționează dinții aflați mult prea în față sau mult prea în spate 
  • Corectează mușcătura imperfectă 

A22. Pasindora@ampress.ro@aparat dentar 2

Aparatul dentar – ce model ți se potrivește?

E important să știi că există mai multe tipuri de aparate dentare. În funcție de preferințe, de problemele pe care urmează să le tratezi, dar și de recomandările specialistului tău, ai posibilitatea de a-l alege pe cel care ți se potrivește perfect. Iată ce o să-ți propună medicul stomatolog:

  • Aparat dentar metalic – cel mai folosit model, apreciat mai ales datorită raportului calitate – preț
  • Aparat dentar ceramic – o variantă mult mai fragilă, însă preferată datorită aspectului alb, semi-transparent
  • Aparat dentar transparent – de asemenea, o opțiune apreciată adesea de cei care fac din aspectul estetic o prioritate
  • Aparat dentar lingual – o alternativă perfectă pentru cei care pot beneficia de un tratament redus. Aparatul se aplică pe partea internă a dinților 
  • Aparatul dentar mobil – despre acesta probabil că ai tot auzit. Este folosit, în general, pentru a ghida creșterea dinților la copii

Așadar, aparatul dentar poate fi folosit chiar și de către adulți, fiind un real ajutor în procesul de a obține un zâmbet perfect. Sigur, procesul nu e unul extraordinar de comod și, de cele mai multe ori, costurile sunt destul de ridicate, însă rezultatul este spectaculos. Pe lângă partea estetică, trebuie să-ți amintim și de importanța dinților sănătoși. Poate că nu știai, dar o dantură cu probleme poate afecta întregul tău organism. Ascultă sfaturile medicului tău și nu refuza ideea de a purta aparat dentar. S-ar putea ca aceasta să fie cea mai bună decizie pentru sănătatea ta.

Parteneri