Apel exploziv către parlamentari. Tăriceanu cere aleșilor un fel de grevă împotriva cererilor DNA

Călin Popescu-Tăriceanu, al doilea om în stat, ca președinte al Senatului, a transmis duminică seara, prin intermediul Agerpres, un apel către parlamentari să se opună cererilor DNA până la alegeri.El spune că dosarele mai pot aștepta așa cum multe au așteptat până acum. În ”Apel către parlamentari”, președintele Senatului spune:
„Dacă dosarele respective au așteptat atâția ani, înseamnă că nu este nicio urgență și ele pot să mai aștepte ca viitorul Parlament să se pronunțe. Când DNA trimite la repezeală un dosar la Parlament, parlamentarii trebuie să se conformeze, pentru că altfel sunt certați de președintele Iohannis și de alți membri ai corului prezidențial. Simultan, cei suspectați de DNA sunt supuși unor presiuni de a demisiona. Dubla măsură s-a văzut limpede când procurorul-șef al DNA a fost acuzat de plagiat, dar corifeii cinstei și codurilor de integritate s-au uitat în altă parte și au uitat principiile valabile doar pentru ceilalți”.
Apelul lui Tăriceanu este primul în care un om cu o asemenea funcție în stat, cere această grevă față de cererile Direcției Naționale Anticorupție de anchetare a politicienilor suspectați de acte de corupție. Precum se știe, conform sondajelor, PSD și ALDE, formațiunea lui Tăriceanu, sunt creditate cu șansa de a câștiga parlamentarele din decembrie, moment în care, se înțelege, se încheie și anchetarea ”preferențială”. Ultimul ”greu” scos din politică, anchetat fiind pentru corupție – a demisionat – este Vasile Blaga, unul din liderii campaniei lui Iohannis și copreședinte al PNL.
C. Zamfir, AMPress