• Home
  • Prima
  • Arafat: În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească

Arafat: În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească

arafat 1 1

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, avertizează că noua tulpină Omicron se va răspândi în toată lumea şi că nu poate fi oprită.

El a spus că în Europa nu se discută despre închiderea graniţelor, ci doar de restricţii pentru cetăţenii care vin din zonele afectate de noua tulpină.

„Noi, la acest moment, aplicăm regulile pe care se aplică la nivel european. La acest moment nu se discută în Europa de închidere de graniţe, dar se discută de limitare de acces pentru cetăţenii din ţările respective şi persoanele care se repatriază să intre printr-un mecanism mai strict de carantinare”, a afirmat Raed Arafat duminică, precizând că o ţară ca Marea Britanie, care este o insulă, este uşor de închis, lucru care nu se poate aplica Europei, notează adevarul.ro.

Şeful DSU a mai adăugat că varianta Omicron se va răspândi în toată lumea şi că autorităţile încearcă să întârzie acest lucru cât mai mult posibil, pentru a găsi soluţii.

„În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii şi cumpărarea de timp până aflăm dacă răspunde la vaccin, nu răspunde la vaccin, dacă e mai uşoară, dacă impactul ei pe sănătate e mai grav… Deci astea toate sunt acum lucruri care se analizează de către specialişti, pentru a veni cu concluziile lor în următoarele săptămâni.”

El a subliniat că apariţia unei noi tulpini nu trebuie să oprească oamenii să se vaccineze.

Parteneri