• Home
  • Prima
  • Arafat: În România nu este o relaxare vastă. Mulți oameni nu poartă masca – asta nu e relaxare, asta e încălcare a regulilor

Arafat: În România nu este o relaxare vastă. Mulți oameni nu poartă masca – asta nu e relaxare, asta e încălcare a regulilor

arafat

Șeful Departamentului pentru situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat luni seara că în România nu este vorba despre o relaxare vastă în acest moment, în contextul pandemiei, ci sunt situații în care regulile nu sunt respectate.

„În România nu este o relaxare vastă au largă. Sunt niște reguli foarte clare, dar nu întotdeauna regulile sunt respectate. Masca nu este eliminată. Este cea mai importantă măsură de protecție în spațiile închise, în mijloacele de transport, în trenuri, în autobuze, în autocare – este obligatorie. Auzim din ce în ce mai des oameni care se plâng că în timpul deplasării oamenii nu poartă masca. Asta nu este relaxare, asta este încălcare a regulilor. Apoi, noi am pus niște praguri, care, dacă se ating aceste praguri, începe să se dea înapoi cu măsurile, la nivelul anterior”, a declarat Raed Arafat la Tema Zilei de la TVR 1.

Arafat a subliniat că sunt două măsuri pe care oamenii le pot lua pentru a se proteja de boală sau o formă gravă a bolii: purtarea măștii și vaccinarea.

Parteneri