• Home
  • Prima
  • Iohannis: Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice

Iohannis: Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice

clima 3

Grupul interguvernamental de experți al ONU însărcinat cu evaluarea riscurilor asupra încălzirii globale din cauza efectelor activității umane (IPCC) a publicat prima parte a celui de-al șaselea raport privind schimbările climatice de la înființarea sa în 1988.

Experții atrag atenția că incendiile, inundațiile și vremea extremă, fenomene observate în întreaga lume în ultimele luni, reprezintă doar o mică parte din ce s-ar putea întâmpla constant în viitorul apropiat, pe fondul încălzirii globale.

După publicare acestui raport, președintele Klaus Iohannis a reacționat, spunând că se va „implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice”.

„Raportul publicat astăzi de ONU cu privire la schimbările climatice trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toți! Magnitudinea, precum și ritmul accelerat în care au loc schimbările climatice cauzate de acțiunea umană nu ne permit să mai amânăm decizii și măsuri care să reducă efectele dramatice ale acestora. Este nevoie să acționăm ferm, coordonat la nivel național, european și internațional, pentru a implementa politici publice adecvate. Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să protejăm mediul înconjurător pentru sănătatea noastră și a generațiilor viitoare!”, a scris Iohannis, pe pagina de facebook.

AMPress

Foto – Rfi

Parteneri