• Home
  • Prima
  • Arafat: Trebuie oprit microfonul celor care le spun oamenilor să nu se vaccineze

Arafat: Trebuie oprit microfonul celor care le spun oamenilor să nu se vaccineze

arafat

COVID-ul îndoliază în fiecare zi sute de familii. În Giurgiu, boala a răpus – la câteva ore distanță – mamă, tată și fiu, toți bolnavi și internați în stare gravă la spital. Erau nevaccinați și nicio schemă de tratament nu a funcționat.

Presiunea pe sistemul sanitar rămâne constantă. În acest context, ne vin ajutoare din străinătate. Ultimele echipamente medicale sosite sunt din Danemarca, scrie stiri.tvr.ro.
Situația este foarte aproape de punctul critic. Toate județele au intrat în scenariul roșu și din nou nu există niciun pat liber la ATI.

Până acum, România a primit în jur de 300 de concentratoare de oxigen prin intermediul Mecanismului de protecție civilă, dar și medicamente.

Săptămâna viitoare vor fi aduse din Germania aproape 13.000 de doze de anticorpi monoclonali.
De luni, 20 de medici și asistenți din Republica Moldova vor lucra cot la cot cu medicii de la spitalul din Lețcani.

Și Organizația Mondială a Sănătății ne va trimite 200 de concentratoare de oxigen.

Autoritățile fac apel la stoparea dezinformării.

„Trebuie oprit microfonul tuturor care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile. (…) Măcar două – trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puţin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri. Facebook şi YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat”, a spus Raed Arafat, șeful DSU.

Parteneri