• Home
  • Info utile
  • Arbuști de vară colorați și rezistenți la caniculă!

Arbuști de vară colorați și rezistenți la caniculă!

leandru 1

Lunile de vară sunt dificile pentru plantele din grădină când începe canicula. Puține flori rezistă soarelui dogoritor! Dar poți planta arbuști de vară cu flori colorate și rezistente, să îți înveselească toată grădina.

Leandrul, cel mai rezistent

Ușor de cultivat și la noi, dacă ai un spațiu luminos și încălzit în care să îl adăpostești iarna, leandrul este prolific și te bucură toată vara cu buchetele lui bogate de flori. Din lunile aprilie sau mai poate fi scos în grădină, dar trebuie ținut în vase mari și încăpătoare pentru a fi transportat înapoi în casă sau în seră pe timpul iernii.

Leandrul nu rezistă la ger, dar vara este o minunăție plină de culoare și parfum. Trebuie să știi că acest arbust are flori otrăvitoare și trebuie să ai grijă să nu ajungă la ele copiii mici. El este ușor de îngrijit, necesită apă doar de două ori pe săptămână

Liliacul de vară sau liliacul fluturilor

Este unul dintre cei mai parfumați arbuști de vară și poate avea flori în culorile mov, purpuriu, roz, roșii și albe. Este un arbust rezistent la căldură, dar trebuie udat frecvent pentru a înflori bogat în lunile iunie-iulie. Florile lui au un parfum bogat și deosebit, o combinație de trandafir cu vanilie care atrage fluturii și albinele.liliacul de vara budleia davidii

Numele științific este Budleia Davidii și este ușor de îngrijit, dacă este udat frecvent și dacă este scurtat după ce trece perioada de înflorire. Când se usucă ciorchinii mari de flori, se scurtează crengile pentru a stimula apariția unor ramuri noi.

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Parteneri