• Home
  • Prima
  • Aristotel Căncescu, fost președinte al CJ Brașov, condamnat la 7 ani și 10 luni de închisoare pentru corupție

Aristotel Căncescu, fost președinte al CJ Brașov, condamnat la 7 ani și 10 luni de închisoare pentru corupție

cancescu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a fost condamnat, marţi, de o instanţă a Curţii de Apel Braşov la 7 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

Conform unor surse citate de Agerpres, fostul politician braşovean a fost ridicat deja de poliţişti dintr-un imobil din Râşnov pentru a fi încarcerat în penitenciarul Codlea.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov şi, după ce au desfiinţat o parte din sentinţa Tribunalului Braşov, pronunţată în 30 aprilie 2020, l-au achitat pe Căncescu cu privire la comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu şi l-au condamnat pentru trafic de influenţă, luare de mită şi abuz în serviciu.

Totodată, instanţa a decis confiscarea de la S.C. Canaris S.R.L. Braşov, firmă controlată de Căncescu, a sumei de 1.248.704,95 lei, „primită ca mită”.

În acelaşi dosar, în care au fost inculpate mai multe persoane, omul de afaceri şi fost deputat Ion Diniţă a fost condamnat, pentru complicitate la abuz în serviciu, la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare, după ce iniţial primise 4 ani cu executare.

Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată în 17 decembrie 2014, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov. La demararea procesului – în care a fost judecat pentru de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infracţiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu – el a fost în arest la domiciliu.

„La data de 1 februarie, poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Râşnov au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Braşov pe numele unui bărbat, în vârstă de 70 ani din judeţul Braşov, prin care este condamnat la o pedeapsă de 7 ani şi 10 luni închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie. Bărbatul, care nu era urmărit naţional, a fost preluat şi urmează a fi depus în Penitenciarul Codlea”, a transmis, marţi, IPJ Braşov.

Aristotel Căncescu a fost preşedinte al CJ Braşov timp de trei mandate, ales sub sigla PNL.

Sursa – stiri.tvr.ro

Parteneri