AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Armata României caută peste 10.000 de soldaţi

Armata României vrea să facă rost de tot mai mulți soldați. Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că va continua campania de recrutare.

În acest moment sunt disponibile aproape 4.000 de posturi în 32 judeţe din ţară şi în municipiul Bucureşti.

Armata Română se chinuie să facă rost de militari în această etapă de recrutare. Vorbim atât despre militari profesioniști, cât și despre cei care pot veni pe bază de voluntariat.

Potrivit antena3.ro, sunt mai multe etape care au fost puse la bătaie de Ministerul Apărării Naționale, etape în care toți cei care au vrut să intre în cadrul acestui minister au trebuit să treacă diferite probe.

Dacă ne gândim doar la militarii profesioniști, să nu uităm că în urmă cu doar câteva luni, circa 40-42% dintre cei înscriși, care au mers și au dat toate probele de care trebuiau să treacă, au picat, în special la proba fizică și la proba psihologică.

În momentul de față sunt 3.800 de posturi pentru militarii profesioniști şi doar 3200 de persoane care sunt scrise până acum.

Inițial, termenul de înscriere era 2 iunie, dar a fost prelungit până pe data de 7 iunie.

Același lucru se întâmplă și pentru cei care vor să se înscrie la învățământul postliceal militar, la centrele zonale sau la centrele județene. Doritorii au la dispoziție 508 locuri pentru maeștri militari și 913 locuri pentru posturile de subofițeri.

Este vorba despre data de 27 iunie, termenul-limită unde centrele militare zonale și județene primesc nu mai puțin de 4936 de rezerviști voluntari.

Sunt oameni care pot intra în rândul armatei, să meargă să facă instrucția, iar apoi în cazul unui conflict, vor fi chemați la arme.

Armata Română vă spuneam că are o problemă reală, după ce în ultimii 2-3 ani, peste 10.000 de cadre au ieșit la pensie.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!