Asasinul Dincă a devenit cuminte şi cooperează. Și totuși frânturile de adevăr acoperă marea minciună

Asasinul  cooperează și ancheta merge pe calea bună, spune sindicalistul polițiștilor Dumitru Coarnă. ”Toți infractorii fac la fel. La început nu spun nimic și apoi încep să mărturisească”. Este, în linii mari, opinia unuia dintre cei mai activi apărători ai polițiștilor, vina căzând mai ales asupra procurorilor DIICOT.

Cercetările continuă, duminică, în casa și zona casei asasinului, în prezența acestuia. Concluziile preliminare conduc la ideea că numărul victimelor este mai mare, din zonă dispărând în utimii ani în jur de 20 de fete cu vârste sub 18 ani sau cu puțin peste, ceea ce – conform anchetatorilor – ar putea indica nu doar ”obsesiile sexuale ale violatorului”, ci și existența unei rețele  performante de racolare a  tinerelor, utilizate și, iată, unele  asasinate.

Ancheta continuă cu forțe triplate, de la București fiind aduși criminaliști, medici legiști. În jurul orelor 16,00, cercetările au fost oprite, fără rezultate făcute publice, urmând ca ele să fie reluate luni. Gheorghe Dincă, cred unii dintre anchetatori, ”spune părți de adevăr, grosul fiind acoperit de minciună”. Pare că Dincă nu se mai apără doar pe sine, ci apără șansa de a fi apărat de mafia cu care a colaborat și pe care ”nu vrea să o dea în gât”.

Distribuie prietenilor

C. Zamfir, AMPress