A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Minunile ”Codului penal Iordache”: Ce a făcut criminalul Larisei Chelaru după ce a ieșit din închisoare

0 2.048

Cazul Caracal, în care Gheorghe Dincă este anchetat pentru omor, după ce a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, le-a amintit românilor de o altă crimă care a zguduit toată țara în 2005. Larisa Chelaru a fost ucisă de Robert Ciobanu, vecin și prieten cu fratele ei.

Condamnat la 20 de ani pentru omor și viol, Robert Ciobanu a stat în închisoare doar 8 ani, el beneficiind de anumite modificări ale codului penal.

Ce a făcut criminalul Larisei Chelaru după ce a ieșit din închisoareMinunile ”Codului penal Iordache”: Ce a făcut criminalul Larisei Chelaru după ce a ieșit din închisoare 1

După eliberare, Robert Ciobanu s-a întors în satul natal Ciurea din Iași, unde părinții s-au retras după ce au fost nevoiți să vândă apartamentul din orașul Iași pentru a plăti despăgubiri familiei Chelaru.

În timp ce el se afla la pușcărie, fratele lui a murit de cancer, o nouă lovitură pentru părinții lui. Pentru că aceștia nu aveau unde locui, primăria comunei le-a oferit un teren, iar din donațiile unei firme de construcții au reușit să-și ridice o casă.

În această casă s-a mutat și Robert Ciobanu după ce a părăsit închisoarea. Mai mult, el s-a căsătorit cu o femeie din sat pentru a dovedi că vrea să ducă o viață normala.

Cartierul Lunca Cetățuii din Iași a fost răscolit de polițiști, în căutarea Larisei Chelaru atunci când familia i-a anunțat dispariția. Niciun rezultat. Două luni mai târziu, cadavrul fetei a fost găsit întâmplător, după ce un vecin a simțit un miros puternic în tomberonul din spatele unui bloc.

După mai multe demisii din Poliția ieșeană, ancheta a stabilit și criminalul. Robert Ciobanu, în vârstă de 17 ani, era vecin cu Larisa și prieten cu fratele ei. A chemat-o pe fetiță la el acasă, unde a violat-o, apoi a ucis-o.

Cadavrul a stat ascuns în subsolul blocului, într-o cutie de carton timp de două luni, însă polițiștii nu l-au găsit.

În timpul anchetei, un taximetrist din Iași, care a aflat din presă că este suspect, s-a sinucis în curtea spitalului Socola. La scurt timp, tatăl Larisei Chelaru s-a sinucis și el, neputând să accepte ce i s-a întâmplat fiicei lui.

 Editorial.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More