• Home
  • Prima
  • Asasinul nu a mărturisit nimic, spune poetul Lucian Avramescu. ”Minte și încearcă să țină departe de groapa comună, anchetatorii”

Asasinul nu a mărturisit nimic, spune poetul Lucian Avramescu. ”Minte și încearcă să țină departe de groapa comună, anchetatorii”

poetul lucian avramescu 1

L-am întrebat pe scriitorul Lucian Avramescu, cel care ieri semna un material intitulat ”Criminalul în serie este statul român”, cum comentează faptul că destul de repede, asasinul Gheorge Dincă s-a predat. Adică a mărturisit tot.

”Nu a mărturisit nimic, spune poetul. Minte și încearcă să țină departe de groapa comună, anchetatorii. E o picătură recunoașterea că a ucis două fete. El a ucis în serie. Nu și-a descoperit vocația asasină la 66 de ani. Aud în dimineața asta că ar fi mărturisit că a ars-o pe Alexandra. Minte! Nu avea timp să ardă un om în câteva ore și din el să nu mai rămână decât cenușa. Apoi ar fi spus că a aruncat-o pe fata de 15 ani în Olt. Oltul e o jumătate de Dunăre. Asasinul împinge, hoț și netrebnic, pe o pistă falsă anchetatorii, îndepărtându-i, ținându-i la distanță de groapa comună unde se află un cimitir întreg de cadavre”, este opinia lui Lucian Avramescu.

”Căutați anchetatorilor, săpați! Vom avea sinistra priveliște a crimelor petrecute sub ochii orbi ai statului român, incapabil să-și apere cetățenii. Groapa comună e acolo. Sub rabla unei mașini, ca într-un celebru roman american, în una din catacombele locuinței diavolului, undeva aproape. Nu plecați, criminaliștilor, pe Olt și nu căutați pe Lună, unde vă trimite bestia”, mai spune publicistul și poetul Lucian Avramescu.

Astăzi are loc marea reconstituire, asasinul fiind adus la Caracal spre a reface drumul ultimei crime. Va reface el traseul real, sau va duce anchetatorii pe alt drum?

Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri