Astăzi, Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an

Luni, 21 ianuarie, este cea mai deprimantă zi a anului 2019. Acest „titlu” este dat celei de-a treia zi de luni din ianuarie, încă din 2005, când psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formulă matematică pentru a calcula cea mai tristă zi din an.

Psihologul a luat în considerare condiţile meteo din această perioadă, facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni, și așa a ajuns la Blue Monday – Lunea albastră. În această zi, oamenii manifestă o stare de tristeţe accentuată, de letargie şi au tendința de a consuma carbohidraţi în exces.
Inițial, Blue Monday a făcut parte dintr-o campanie publicitară, lansată de o agenţie de turism, Sky Travel, care promova avantajele călătoriilor realizate în luna ianuarie, motiv pentru care cercetarea psihologului nu a avut credibilitate, dar ușor-ușor, această idee s-a propagat la nivel mondial.

Pentru a determina cea mai deprimantă zi a anului, Cliff Arnall a venit și cu o formulă matematică, nesusținută însă științific.

Distribuie prietenilor

Mai mult pe click.ro