Astăzi este Ziua internațională fără carne. Sunt chemați să postească și cei nereligioși

Există, dincolo de posturile religioase, ținute de credincioși, și o zi de post la carne și produse rezultate din sacrificarea viețuitoarelor planetei decisă de organismele internaționale. Ziua internațională fără carne („Journée Internationale sans viande”/”Meatout Day”) este marcată la 20 martie, amintește Agerpres. Această zi a fost lansată în 1985 de Asociația americană pentru drepturile animalelor, FARM, care militează pentru o alimentație fără produse de origine animală și din respect pentru animale, pentru conservarea planetei și îmbunătățirea sănătății populației, potrivit www.meatout.org.
Aniversată la început doar pe continentul american, a câștigat repede teren și pe alte continente, devenind cea mai mare campanie de educare și informare a populației asupra produselor alimentare..
Dieta vegetală reprezintă un regim alimentar alternativ viabil pentru organism, deoarece este capabilă să ofere cantități suficiente de nutrienți esențiali tuturor etapelor de creștere și dezvoltare. Vegetarianismul poate crește longevitatea, îmbunătățește funcționarea sistemului imun și reduce semnificativ riscul de apariție a diverselor boli. În România, țară majoritar ortodoxă, suntem în plin post al Paștelui, ținut riguros mai ales de oamenii în vârstă, dar și de destui tineri.
Aurelia Apostol, AMPress