Astăzi, reuniunea informală a miniștrilor de Externe din UE, la Palatul BNR

Miniştrii Afacerilor de Externe europeni vor avea o sesiune comună de lucru cu miniştrii Afacerilor externe din statele candidate la aderarea la Uniunea Europeană (Albania, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Serbia, Turcia).

Șefii diplomațiilor din cele 28 de state membre, Înaltul Reprezentant pentru politica externă și de securitate, Federica Mogherini, și comisarul pentru Extindere, Johannes Hahn, se reunesc în întâlnirea informală organizată la Banca Națională a României, notează stiri.tvr.ro.

Oaspeții sunt așteptați la sediul Băncii Naționale a României de la ora 13.30.

Distribuie prietenilor

Printre subiectele care vor fi abordate se află teme de actualitate, precum Parteneriatul Estic (PaE), Venezuela, Siria şi China.
Conform cutumei, este invitat să participe la reuniune şi preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, David McAllister.

Vineri, șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu, și Federica Mogherini vor prezenta concluziile reuniunii.

Reuniunea informală a miniștrilor de Externe (cunoscută drept „Gymnich”) se desfăşoară bi-anual, este găzduită de statul care deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene și prezidată de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate.